Els nostres valors, orientats a formar gent de pau, són la solidaritat, l’equitat, la moderació, l’estudi i el respecte.

TAITXÍSOLIDARITAT

EQUITAT

MODERACIÓ

ESTUDI

RESPECTEPAU


Dedicatòria del professor Cheng Man Ching a l'escola anomenada "La Sala de la Felicitat" en la seva nova ubicació. Nova York 1973

Que l'alegria imperible es reuneixi en aquesta sala. No l'alegria d'un banquet sumptuós, que s’esmuny quan ens aixequem de la taula; ni aquella que la música produeix només per un temps limitat. La bellesa i una cara bonica són com flors; floreixen per un moment i després moren. Fins i tot la nostra joventut s'escapoleix ràpidament i desapareix.

No, la felicitat duradora no està en aquestes coses, ni en les tres dites de Jung Kung. Podem oblidar-les, perquè la dita a la qual em refereixo està molt lluny d'elles.

És l'alegria del creixement continu, d'ajudar a desenvolupar en nosaltres mateixos i en els altres, els talents i les habilitats amb què vam néixer, els regals del cel als homes mortals. És restablir l’esgotat i rejovenir allò que està en declivi, de forma que puguem fer desaparèixer la malaltia i el sofriment.

Deixeu que l'afecte veritable i la trobada feliç habitin en aquesta sala. Deixem-nos corregir aquí els errors passats i perdre la preocupació per nosaltres mateixos. Amb la constància dels planetes en els seus cursos o del drac en el seu camí embolicat per núvols, entrem en la terra de la salut i d'aquí en endavant caminem dins dels seus límits.

Enfortim-nos contra la debilitat i aprenguem a confiar en nosaltres mateixos sense perdre ni un moment. Aleshores la nostra resolució es tornarà en el mateix aire que respirem i el món en què vivim; llavors serem tan feliços com un peix en aigües cristal·lines. Aquesta és l'alegria que roman, que podem portar amb nosaltres fins al final dels nostres dies. I digueu-me, si podeu, quina felicitat més gran millor pot atorgar-nos la vida ?.